Page 28 - Spegeln nr 107 Årgång 39
P. 28
APELKVISTENS WÄRDSHUS & LOGI I HOLSLJUNGA
Jag fick en pratstund med Linda Anderz Lindquist har en vision matlagningen är både gluten och
som är en del av den kreativa om att utveckla landsbygden och laktosfria.
gruppen människor som driver småbyarna genom sin verksamhet.
Apelkvistens Wärdshus & Logi. Namnet Apelkvist ska relateras till Tänk vilken möjlighet att det finns
Hon gör det tillsammans med sin något som skall växa, blomma och en restaurang i Holsljunga där man
man Bamze och en kompis. ge frukt. En levande landsbygd. både kan äta lunch och à la carte
på kvällen med en god öl eller ett
Den gamla syfabriken vid Anderz Lindquist vistades i glas vin till, om man nu skulle vilja
Stråvik har genomgått många trakterna som barn vilket bidragit komplettera maten med en god
förändringar under årens lopp. till vilja att satsa i småbyarna. dryck.
Till lycka och glädje för alla En härlig affärsidé som vi alla
Holsljungabor, kommuninvånare naturligtvis hoppas skall ”bära Jag rekommenderar verkligen ett
och förbipasserande, finns numera frukt” över lång tid. besök. Till alla er som kanske inte
ett fantastiskt värdshus med logi i har plats för övernattningsgäster i
byggnaden. Tillbaka till Linda och Bamze. ert hem. Nu är den frågan löst med
Bamze heter också Henrik men hjälp av Apelkvistens Wärdshus &
Hur har då allt detta kommit till vill bli kallad Bamze. Ett namn som Logi.
stånd och hur har Linda och passar denne reslige 212 cm långe
Bamze hamnat i Holsljunga som man, som förutom att vara Lindas Öppettider just nu är alla dagar
värdhusvärdar, undrar jag? (utom måndag) 11:15 – 14:30
make sköter fastighetsbolagets för lunch. Så länge det råder
bostäder. Linda jobbade tidigare
Kanske var det en slump att Linda som undersköterska på SÄS men pandemirestriktioner i samhället
och Bamze, som flyttade in i en av har nu funnit en roll som hon älskar kan man även ringa och boka
Anderz Lindquists bostadsföretag och att laga mat är en av hennes lunchavhämtning mellan 14:30 –
(Apelkvistens Bostäder) stora passioner. Kanske har det 15:00.
lägenheter i Östra Frölunda, kom med hennes danska ursprung att
i kontakt med Anderz som tyckte göra. Alla danskar älskar ju mat, À la carte servering finns just
att deras kreativitet och driftighet eller hur. nu på fredagar mellan 17 – 20.
var värd att till vara på. Han Lördagar är det öppet 14 – 20 och
uppmärksammade hur de fixade Den gamla syfabriken har söndagar 14 – 18. Är man nyfiken
med hus och trädgård och blev genomgått en rejäl förvandling. på vad veckans meny kommer
nyfiken på vilka de var. Renoveringen invändigt har gjorts att innehålla så läggs den ut på
med känsla och de nio gästrummen hemsidan på söndagar. Finns
Efter en spelning hemma på altanen och restaurangavdelningen är även på Facebook och Instagram.
i Ö.Frölunda med Drängarna, som snyggt och stilfullt inredda. Mottot (Se faktaruta) Man kan även
Linda och Bamze ordnade en är att alla gäster ska känna sig beställa mesta delen av menyn för
kväll, var kontakten med Anderz välkomna och njuta av vistelsen. avhämtning. Vilken service!
etablerad. Apelkvistens Bostäder Frukosten för gästerna med logi är
AB som var intresserade av att både varierad och riklig. Du som vill En nyhet inför midsommar är att det
köpa Holsljunga Camping visste äta lunch eller á la carte behöver kommer att byggas ett fristående
också att ”gamla syfabriken” inte bekymra dig om din eventuella trädäck för uteservering och som
var till salu via samma mäklare. gluten- eller laktosintolerans förhoppningsvis kommer att bidra
”Syfabriken” köptes och en idé om eller om du bara äter vegetariskt. till att ännu fler blir intresserade
att starta Apelkvistens Wärdshus Linda har beredskap för detta. av att stanna till vid Apelkvistes
& Logi i Holsljunga började ta form. De produkter som används i Wärdshus & Logi.
28 Spegeln nr 107 Årgång 39 År 2021