Page 46 - Spegeln nr 108 Årgång 39
P. 46

CARINS JULKARAMELLER

























       Spröda frukostflingor                      Mozartrulltårta                  Trillingnöt, ca 24 stycken
       doppade i choklad med
       en ljuvlig knäcksmak och                     Ingredienser:                                Ingredienser:
       gulddust på toppen                       400 g marsipan eller                      200 g mjölkchoklad

       Ingredienser:                                mandelmassa                   72 st hasselnötter, ca 59 g
                                                    250 g Nougat
       200 g smör                                25 g smält choklad                                Gör så här:
       2 dl strösocker                      Valfri dekoration t.ex. nötter         Sätt ugnen på 200 grader,
       4 msk kakao                                                               lägg nötterna på en plåt och
       100 g mörk choklad                            Gör så här:                      rosta i cirka 10 minuter.
       8 dl cornflakes                           Kavla marsipanen/
       Bladguld ( el gulddust)                  mandelmassan till en             Hacka chokladen fint. Värm

       Gör så här:                             rektangel på ca 20-25.             upp hälften av den över ett
                                                                                      vattenbad till 45 grader.
                                             Använd lite florsocker för
       Låt ingredienserna förutom            att det inte ska fastna på                Blanda ner resterande
       cornflakes och gulddust                         bänken.                            choklad och rör tills
       koka upp i en kastrull. Låt                                                    temperaturen är 25-26
       sjuda i 3-4 minuter.                    Bred på nougaten. Är                   grader. Avsluta med att
                                              nougaten för hård för att          värma upp chokladen till 30
       Blanda försiktigt i cornflakes       bre på så kan du ställa den i                               grader.
                                              mikron ett par sekunder.
       Klicka ut blandningen                                                           Alternativ 1: Doppa tre
       med hjälp av två skedar i            Låt nougaten stelna i några             nötter i chokladen, fånga
       muffinsformar eller på ett fat        minuter i kylen, rulla sedan         upp dem med en sked och
       med bakplåtspapper.                    ihop till en tight rulltårta.       låt överflödig choklad rinna
       Innan chokladen helt har                                                     av och lägg pralinerna på
       stelnat, lägg på små bitar             Ställ rulltårtan i kylen en        bakplåtspapper. Ringla över
       av bladguld eller strö                 timme så att den stelnar           lite choklad för att skapa ett
       över glittrig gulddust vid                     ordentligt.                                 fint mönster.
       servering.                           Dekorera med choklad och                Alternativ 2: Eller använd
                                                       topping.                      en form, då fyller du i lite
       Låt svalna i kyl, gärna ett
       par timmar.                                                                  choklad i botten, lägg tre
                                                                                      nötter och fyll upp med
                                                                                 choklad. Slå formen i bordet
                                                                                   för att undvika luftbubblor.

                                                                                 Låt pralinerna stelna i kylen.




      46                                   Spegeln nr 108     Årgång 39    År 2021
   41   42   43   44   45   46   47   48