Page 46 - Spegeln nr 108 Årgång 39
P. 46
CARINS JULKARAMELLER
Spröda frukostflingor Mozartrulltårta Trillingnöt, ca 24 stycken
doppade i choklad med
en ljuvlig knäcksmak och Ingredienser: Ingredienser:
gulddust på toppen 400 g marsipan eller 200 g mjölkchoklad
Ingredienser: mandelmassa 72 st hasselnötter, ca 59 g
250 g Nougat
200 g smör 25 g smält choklad Gör så här:
2 dl strösocker Valfri dekoration t.ex. nötter Sätt ugnen på 200 grader,
4 msk kakao lägg nötterna på en plåt och
100 g mörk choklad Gör så här: rosta i cirka 10 minuter.
8 dl cornflakes Kavla marsipanen/
Bladguld ( el gulddust) mandelmassan till en Hacka chokladen fint. Värm
Gör så här: rektangel på ca 20-25. upp hälften av den över ett
vattenbad till 45 grader.
Använd lite florsocker för
Låt ingredienserna förutom att det inte ska fastna på Blanda ner resterande
cornflakes och gulddust bänken. choklad och rör tills
koka upp i en kastrull. Låt temperaturen är 25-26
sjuda i 3-4 minuter. Bred på nougaten. Är grader. Avsluta med att
nougaten för hård för att värma upp chokladen till 30
Blanda försiktigt i cornflakes bre på så kan du ställa den i grader.
mikron ett par sekunder.
Klicka ut blandningen Alternativ 1: Doppa tre
med hjälp av två skedar i Låt nougaten stelna i några nötter i chokladen, fånga
muffinsformar eller på ett fat minuter i kylen, rulla sedan upp dem med en sked och
med bakplåtspapper. ihop till en tight rulltårta. låt överflödig choklad rinna
Innan chokladen helt har av och lägg pralinerna på
stelnat, lägg på små bitar Ställ rulltårtan i kylen en bakplåtspapper. Ringla över
av bladguld eller strö timme så att den stelnar lite choklad för att skapa ett
över glittrig gulddust vid ordentligt. fint mönster.
servering. Dekorera med choklad och Alternativ 2: Eller använd
topping. en form, då fyller du i lite
Låt svalna i kyl, gärna ett
par timmar. choklad i botten, lägg tre
nötter och fyll upp med
choklad. Slå formen i bordet
för att undvika luftbubblor.
Låt pralinerna stelna i kylen.
46 Spegeln nr 108 Årgång 39 År 2021