Page 46 - Spegeln nr 107 Årgång 39
P. 46
JENNIFERS RECEPTHÖRNA
Bästa potatissalladen utan 800 gram kokt potatis gärna med
majonnäs tunt skal
0,5 dl små kapris
2 msk dijonsenap 1 knippe rädisor skivade
1 tsk vitvinsvinäger/rödvinsvinäger ½ purjolök eller 1röd lök finhackad
1 tsk rörsocker Persilja
olivolja
Dela den kokta potatisen i lagom
Blanda ihop ingredienserna stora bitar, tillsätt kaprisen,
förutom olivoljan. Vispa sedan i rädisor och purjolöken eller den
olivoljan tills den går ihop, akta röda löken. Blanda ihop med
så att den inte skär sig, smaka av såsen och tillsätt gärna lite
med salt och peppar. persilja.
Pasta med oliver, pancetta och
kapris
Hetta upp olivolja och fräs
Valfri pasta pancettan, i med vitlök och stek
1 förpackning pancetta en stund.
2 msk olivolja
2 dl vitt vin Tillför vin, krossade tomater,
2 vitlöksklyftor kapris, oliver och timjan, låt koka
1 förpackning krossade tomater ihop i 15 minuter, smaka av.
2 msk kapris
1 dl urkärnade oliver Koka under tiden pastan, servera
2 krm timjan med parmesan.
socker, salt, peppar och persilja
Knäckig paj
500 gram blåbär
0,5 dl socker Blanda de torra ingredienser,
2-3 tsk potatismjöl blanda sedan ner det smälta
Blanda och lägg i en form smöret och sirapen och rör ihop
175 gram smält smör till en smet. Klicka ut över bären
2 dl strösocker och bred ut.
2 krm salt
3 dl havregryn Grädda 30-40 min i 175 grader
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl ljussirap
Spegelredaktionen önskar er en fin sommar!
46 Spegeln nr 107 Årgång 39 År 2021