Page 46 - Spegeln nr 107 Årgång 39
P. 46

JENNIFERS RECEPTHÖRNA


       Bästa potatissalladen utan          800 gram kokt potatis gärna med
       majonnäs                            tunt skal
                                           0,5 dl små kapris
       2 msk dijonsenap                    1 knippe rädisor skivade
       1 tsk vitvinsvinäger/rödvinsvinäger  ½ purjolök eller 1röd lök finhackad
       1 tsk rörsocker                     Persilja
       olivolja
                                           Dela den kokta potatisen i lagom
       Blanda ihop ingredienserna          stora bitar, tillsätt kaprisen,
       förutom olivoljan. Vispa sedan i    rädisor och purjolöken eller den
       olivoljan tills den går ihop, akta   röda löken. Blanda ihop med
       så att den inte skär sig, smaka av   såsen och tillsätt gärna lite
       med salt och peppar.                persilja.






                                           Pasta med oliver, pancetta och
                                           kapris
                                                                                Hetta upp olivolja och fräs
                                           Valfri pasta                         pancettan, i med vitlök och stek
                                           1 förpackning pancetta               en stund.
                                           2 msk olivolja
                                           2 dl vitt vin                        Tillför vin, krossade tomater,
                                           2 vitlöksklyftor                     kapris, oliver och timjan, låt koka
                                           1 förpackning krossade tomater       ihop i 15 minuter, smaka av.
                                           2 msk kapris
                                           1 dl urkärnade oliver                Koka under tiden pastan, servera
                                           2 krm timjan                         med parmesan.
                                           socker, salt, peppar och persilja





       Knäckig paj

       500 gram blåbär
       0,5 dl socker                       Blanda de torra ingredienser,
       2-3 tsk potatismjöl                 blanda sedan ner det smälta
       Blanda och lägg i en form           smöret och sirapen och rör ihop

       175 gram smält smör                 till en smet. Klicka ut över bären
       2 dl strösocker                     och bred ut.
       2 krm salt
       3 dl havregryn                      Grädda 30-40 min i 175 grader
       1,5 dl vetemjöl
       1 tsk bakpulver
       0,5 dl ljussirap

















                           Spegelredaktionen önskar er en fin sommar!


      46                                   Spegeln nr 107     Årgång 39    År 2021
   41   42   43   44   45   46   47   48