Bertas Camping

Rastplats Holsljunga eller Bertas Camping Holsljungas sköna rastplats 

 

Tidigare har skötseln av rastplatsen utmed väg 154 varit under Holsljunga Byalag i några olika omgångar, nu senast under fyra år. Sedan september 2020, är skötseln under Holsljunga Byahus Tallhaga.

 

Byalaget har tidigare gått ut och frågat föreningar i Holsljunga om det är någon som vill ta över skötseln för att få en bra inkomstkälla och det nappade Byahuset på.  Det är inget som förändrar saken mer än att inkomsten går till Byahuset och deras arbete med renovering. Det innebär fortfarande att vi under lågsäsongen ser till rastplatsen en gång per dag, medan vi under högsäsongen är där två gånger per dag. Vi ser då till att det är rent och snyggt inne på toaletterna och utanför. Allt vi behöver finns på plats, så det är lite av vår tid vi avsätter.

  

Vid en träff med NCC för några år sedan fick vi kännedom om att Danfo har varit och gjort en oanmäld besiktning av toaletterna och övrig skötsel. Holsljunga rastplats fick högsta betyg på alla punkter som en av ett fåtal rastplatser, vilket är oerhört glädjande. Vi får också, nästan dagligen, beröm från gäster att de uppskattar att det är rent och fräscht och att de gärna stannar just där. 

 

Vi är ett gäng som turas om att sköta rastplatsen, men vi vill bli fler. Ju fler som hjälper till, desto lättare blir det för alla. Så nu hoppas vi på att även DU vill vara med, så att vi kan fortsätta att hålla denna höga standard och som lockar så många förbipasserande bilister att stanna till för en bensträckare. Tänk på att det är en bra inkomst för byn!  

 

Om du vill bli en i gänget, och göra in insats för Holsljunga, ta kontakt med Bengt Josefsson via mail bengt.josef@icloud.com eller telefon 073 – 054 6142. Eller Bosse Ehn bosseehn@gmail.com eller telefon 070-5678 457. 

 

Utöver den dagliga skötseln, ingår i avtalet att driva rastplatsen i sin helhet, vilket innebär underhåll av byggnad och möbler, snöskottning, gräsklippning, trimning, röjning mm. För dessa sysslor finns ett team, som förutom Bengt och Bosse består av följande personer: Ronny Liljekvist, Jimmy Björklund, Fredrik Franzén, Oskar Liljekvist och Albin Wilson.